Schoolkamp

Ieder schooljaar gaan de leerlingen van SBO Het Zilverlicht op schoolkamp!
Voor de middenbouw en midden/bovenbouw leerlingen betekent dit dat ze de week voor de herfstvakantie op een soort "kennismakingskamp" gaan.
Het schooljaar is dan voor de leerlingen nog maar net gestart. De meeste leerlingen zitten in een nieuwe groep en voor sommigen is dit zelfs een nieuwe school. Een ideale kans om elkaar dus beter te leren kennen.

Voor de leerlingen van de onderbouw worden er "kampactiviteiten" op de school georganiseerd, maar voor de andere leerlingen wordt er een speelse, uitdagende en bosrijke omgeving gezocht. In deze omgeving gaan de leerlingen aan de hand van een thema verschillende activiteiten ondernemen, om uiteindelijk op de laatste dag voldaan huiswaarts te keren.

Vanuit sociaal-emotioneel oogpunt leren de kinderen elkaar deze dagen op een positieve manier kennen en maken zo nieuwe contacten. Ook ontstaat er door samen het kamp te beleven een hechtere groepsband. Daarnaast leren ze de meneren, stagiaires en de juffen ook op een andere manier kennen.

Voor de schoolverlatende leerlingen uit de bovenbouw wordt een kamp aan het eind van het schooljaar georganiseerd. Deze heeft een "afsluitend" karakter. De schoolloopbaan zit er bijna op en middels het kamp wordt er op een gezellige manier afscheid genomen van de jaren op SBO Het Zilverlicht.

Natuurlijk is dit voor veel kinderen en ouders altijd een spannende tijd. Kan mijn kind zo'n kamp wel aan? Mijn kind heeft nog nooit ergens gelogeerd! Mijn kind heeft heimwee of medische begeleiding nodig!!
Wij kunnen uit onze eigen ervaring zeggen dat een kamp, zoals wij het organiseren, eigenlijk altijd prima verloopt voor iedere leerling. Vanzelfsprekend kunnen we in bijzondere situaties aparte afspraken met u maken.
Het is in ieder geval een bijzondere en waardevolle ervaring voor uw kind!