Nieuws

Informatie over het OZAPP-traject

Informatie om eens door te lezen over het OZAPP-traject vanuit het samenwerkingsverband. 

Klik hier.

leerlingenvervoer gemeente Heusden

Beste meneer, mevrouw,

Medewerkers van uw school verwijzen ouders soms door naar Bijeen om een aanvraag te doen voor leerlingenvervoer.

Om verwarring en teleurstelling te voorkomen wil ik u kort informeren over een aantal voorwaarden die de gemeente Heusden aan het leerlingen vervoer stelt.

Eigen kracht

Soms zijn er omstandigheden dat een kind niet naar de school om de hoek kan omdat deze kinderen speciaal onderwijs nodig hebben.

Ouders zijn altijd zelf verantwoordelijk voor hun kinderen. Van hen wordt verwacht dat zij zelf een oplossing vinden om hun kind naar school te brengen.

In bijzondere gevallen kan men een beroep doen op de regeling Leerlingenvervoer.

Dichtstbijzijnde toegankelijke school
Leerlingenvervoer wordt uitsluitend toegekend naar de dichtstbijzijnde toegankelijke school. Het is dus belangrijk om hierbij rekening te houden met het advies voor een school.

Afstand
Eén van de duidelijkste regels is de afstand tussen het huisadres en de dichtstbijzijnde toegankelijke school. Dit moet  kilometer zijn. Hier wijken we niet vanaf.We meten de afstand met de ANWB-routeplanner en nemen dan de kortste route. Ouders kunnen dit zelf nakijken voordat ze een aanvraag doen. Dit voorkomt telleurstellingen.

Meer kinderen / werk 
Soms is het voor ouders lastig om meerdere kinderen naar verschillende scholen weg te brengen en op te halen. Soms is het werk een lastige factor in het schoolritme van de kinderen. 
Dit zijn geen redenen om leerlingenvervoer aan te vragen. Ouders moeten in hun eigen netwerk naar een oplossing zoeken. Uw organisatie zou hierin misschien ook iets kunnen betekenen. Denk aan bemiddeling tussen ouders en meedenken aan een oplossing.

Mocht u hier vragen over hebben kunt u mailen naar leerlingenvervoer@bijeenheusden.nl of bellen met  073 78 201 78.

Team SBO het Zilverlicht 2018 - 2019

Teamfoto2018 2019

Vakanties en vrije dagen voor schooljaar 2018-2019

Vakantierooster en vrije dagen voor 2018/2019.

De eerste schooldag is op maandag 20 augustus 2018.
Studiedag: woensdag 29 augustus 2018
Herfstvakantie: 13 t/m 21 oktober 2018
Studiedag: donderdag 6 december 2018
Kerstvakantie: 22 december 2018 t/m 6 januari 2019
Studiedag: vrijdag 25 januari 2019
Carnavals/voorjaarsvakantie: 2 t/m 10 maart 2019
Studiedag: dinsdag 19 maart 2019
Pasen: 22 april 2019 (tweede paasdag)
Meivakantie: 20 april t/m 5 mei 2019
Hemelvaart: 30 en 31 mei 2019
Studiedag: maandag 3 juni 2019
Pinksteren: 10 juni 2019 (tweede pinksterdag)
Studiedag: vrijdag 28 juni 2019
Zomervakantie: 6 juli t/m 18 augusuts 2019

Wij volgen zo veel mogelijk het adviesvakantierooster van provincie en gemeente, waarbij we ook kijken naar de ons omringende scholen.

Samenwerkingsverband PO Langstraat Heusden Altena

Voor meer informatie over het samenwerkingsverband PO Langstraat Heusden en Altena kunt u kijken op de volgende website:
 
 

Informatiebrieven

Hier vindt u de informatiebrieven die we per mail naar alle ouders versturen. 

Wordt binnenkort aangevuld. 

Team SBO het Zilverlicht

 

 

Kalender

Klik hier voor de kalender voor het schooljaar 2018-2019.

Vakanties voor volgend schooljaar 2017/2018

Vakantierooster en vrije dagen voor 2017/2018. Hier kunnen nog vrije dagen bijkomen ivm studiedagen die nog niet zijn ingepland op dit moment.

De eerste schooldag is op maandag 28 augustus 2017.
Herfstvakantie: 14 t/m 22 oktober 2017
Kerstvakantie: 23 december 2017 t/m 7 januari 2018
Carnavals/voorjaarsvakantie: 10 t/m 18 februari 2018
Pasen: 2 april 2018 (tweede paasdag)
Meivakantie: 21 april t/m 6 mei 2018
Hemelvaart: 10 en 11 mei 2018
Pinksteren: 21 mei 2018 (tweede pinksterdag)
Zomervakantie: 7 juli t/m 19 augusuts 2018
Wij volgen zo veel mogelijk het adviesvakantierooster van provincie en gemeente, waarbij we ook kijken naar de ons omringende scholen.

Dank aan SBO het Zilverlicht/Waalwijk en alle sponsoren

20 april 2016
Als ambassadeur van de Stichting Mariëtte’s Childcare wil ik, namens Mariëtte en Moses en alle kinderen die door de bijdragen van SBO het Zilverlicht in Ghana naar school kunnen gaan hartelijk bedanken.

Lees meer...

Foto's motorendag 18 april

Zaterdag 18 april, was het weer zover, de motorendag. Er zijn weer een heleboel foto's gemaakt en deze kunt u zien door op de volgende link te klikken: Foto's motorendag 18 april 2015

Klimrek Kaatsheuvel

In de week van 17 november is het nostalgische klimrek van SBO Het Zilverlicht op de voormalige locatie Kaatsheuvel verplaatst.
Eigenlijk zou dit gesloopt moeten worden maar dankzij een artikel in de Telegraaf kon het unieke kunstwerk van de sloop worden gered.
Het klimrek komt oorspronkelijk uit de Efteling en werd ontworpen door Anton Pieck. Lambert de Bok van kinderopvang Buitenlust in Loon op Zand wilde het wel hebben.
Met een grote kraan werd het 1300 kg wegende Pieck-kunstwerk moeiteloos over de school getild. 

Filmpje verplaatsen klimrek Kaatsheuvel

Foto's van de motorendag

Op de zeer geslaagde motorendag van afgelopen zaterdag 17 mei, zijn er verschillende foto's gemaakt. Om al deze foto's te kunnen zien, is er op het internet een mapje aangemaakt.
Klik op de volgende link: Foto's motorendag 2014

De beste gratis apps voor kinderen

Welke leuke, mooie, leerzame, grappige èn gratis apps mogen kinderen echt niet missen? In De beste gratis apps voor kinderen van Mijn Kind Online staan ze allemaal, handig gesorteerd op schoolgroep en genre.
Deze kleurrijke en informatieve brochure geeft een overzicht van de beste gratis kinder-apps. Ook zijn er tips voor ouders over hoe je je kind kunt begeleiden op de tablet. De uitgave is gemaakt in samenwerking met Digibewust en KPN en hier gratis te downloaden.

Gezellige Voorleesochtend op SBO Het Zilverlicht

De Nationale Voorleesdag op onze school is weer achter de rug. Er waren overal in de school gezellige momenten te spotten waar enthousiaste voorlezers zaten. De ouders van de leerlingen van de Onderbouw hebben het leesmoment in de groep mogen bijwonen. Dat was een gezellige boel.

Ook in de rest van het jaar gaat de school regelmatig door met voorlezen. En u mag daar ook mee doorgaan! Voorlezen is belangrijk èn leuk. Kinderen die een kwartier per dag voorgelezen worden vergroten hun woordenschat jaarlijks met duizend extra woorden. Zij lezen makkelijker en beleven er meer plezier aan dan kinderen die niet voorgelezen worden. Voorlezen betekent ook een moment van rust, een moment om te praten en om samen van te genieten.

Het staat buiten kijf dat voorlezen de taalontwikkeling van kinderen bevordert. Het voorlezen van verhalen zorgt voor het leren van nieuwe woorden en het versterkt de zinsbouw. Alleen met een voldoende basiswoordenschat en vaardigheden voor zinsbouw kunnen kinderen hun narratieve talenten ontwikkelen. Diverse onderzoeken bevestigen dat. Narratieve vaardigheden zijn weer belangrijk voor het begrijpend lezen en schrijven.

Kortom als ouders hun kinderen voorlezen dan vergroot dat de onderwijskansen.
Wil u meer over voorlezen te weten willen komen, kijk dan op onderstaande site.
http://www.bibliotheek.nl/thema/opvoeding-en-onderwijs/voorlezen_1
Wij wensen u veel voorleesplezier!

Commissie Nationale Voorleesochtend
Laura, Nicole, Helma